Collectible Ainutlaatuinen Käsinsolmittu Kestävä villa

Tabriz

480x800 cm
65 000 
Hinta liikkeessä: 143 448 

Maton värit voivat näyttää erilaisilta eri kulmista katsottuna.

Tekniset tiedot

Tuote-nro. VAZZT8
Solmutiheys noin 250 000 solmua / m²

Voit laskea solmutiheyden vaivattomasti itsekin. Laske solmut pysty- ja vaakasuoraan 1 cm mitalta ja kerro luvut keskenään. Kerro sitten summa 10 000:lla, niin saat neliömetrikohtaisen luvun.

Tietyt alan markkinoilla olevat toimijat liioittelevat tuotteidensa solmutiheyttä, ja siksi onkin hintavertailun yhteydessä parasta tehdä tarkistuslaskelma, jotta tietää varmasti, mitä saa. CarpetVistan useimpien mattojen taustapuolen valokuvassa näkyy myös viivain, jolloin voit helposti nähdä solmutiheyden laadun ja voit laskea solmujen tarkan määrän, ennen kuin päätät maton tilauksesta.

Paksuus ≈ 8 mm
Valmistusvuosi 1930
Alkuperä Iran
Maakunta Tabriz
Nukka Villa
Villa on luonnonkuitu ja yksi matovalmistuksen halutuimmista materiaaleista. Villamatot ovat erittäin kestäviä ja ne kestävät erinomaisesti kulumista päivittäisessä käytössä. Villa on luonnostaan likaa hylkivä ja siksi helppo pitää puhtaana. Se on myös tulenkestävä ja säilyttää tyypillisesti muotonsa niin, että maton nukka nousee aina takaisin alkuperäiseen muotoonsa.
Loimi Puuvilla
Valmistus Käsinsolmittu
Taidokas kutomistekniikka, jossa erikoistuneet artesaanit sitovat solmuja nukkarivien muodostamiseksi leikkaamalla jokaisen solmun tai kokonaisen solmurivin. Käsin solmiminen vie aikaa ja mahdollistaa myös monimutkaiset kuviot.
Tunnetaan myös nimellä Täbriz, Tabris, Täbris, Tebriz, Tebris
Koko 480x800

Tämä matto on käsinsolmittu/-kudottu; siksi muodossa, paksuudessa, kuviossa ja koossa voi olla eroja. Tämä pätee etenkin paimentolais- ja kylämattoihin.

Kunto Very Good

Exlusive-esittelytila

Vieraile hienossa esittelytilassamme mikäli haluat nähdä maton ennen tilaustasi. Lisätietoja saat asiakaspalvelustamme.
Ota yhteyttä

CarpetVista Collectible

Stunning Tabriz which is a replica of the Ardebil carpet displayed at the Victoria and Alber Museum in London

Tabriz is one of the most famous weaving centres and has produced some of the best pieces that can be found today. The Tabriz weaving region is unique, as this region has the most design repertoire amongst all the Persian carpet types. The weavers in Tabriz are also very highly skilled and are known for their precision and finesse.

Beauty beyond uniqueness

This stunning Tabriz which dates from around 1930, is a fine replica of the oldest carpets that is preserved today, the Ardebil carpet which is displayed at a permanent exhibition at the Victoria and Albert Musuem in London.

These Ardebil carpets are so impressive and have had such a strong impact in the carpet history that numerous impressive replicas have appeared through the centuries. Hitler for example had an replica in his Berlin office and you can even find one at 10 Downing Street, the headquarters of the British government.

Original design

The carpet set on a dark blue background with floral motifs has a cotton foundation and wool pile. The design closely follows the original Ardebil carpet and is composed of a central medallion with two identical lamps handing from the centerpiece. The same designs present in the medallion are also used in the corner pieces.

This Tabriz is very rare due to the large dimensions and would take several weavers months or years to knot. This carpet is an outstanding example of Tabriz weaving and its unique size makes it highly collectible to carpet connoisseurs or enthusiast.

Tietoja Persia / Iran Tabriz-matoista .

Matot solmitaan ateljeissa Tabrixin kaupungissa Iranin luoteisosassa. Vahvassa ja kulutusta kestävässä matossa on lyhyt karhea nukka. Kuviointi on usein keskellä oleva medaljonki, jonka ympärillä on arabeskeja, riippupajuja ja sypressipuita. Toinen suosittu aihe on neljä vuodenaikaa, jossa kuvataan persialaisen maanviljelijän elämää keväällä, kesällä, syksyllä ja talvella.

Lue lisää Tabriz-matoista...

Katso videoleike aiheesta Tabriz

Kestävä villa  Kestävä villa

Villa on luonnonkuitu ja yksi matovalmistuksen halutuimmista materiaaleista. Villamatot ovat erittäin kestäviä ja ne kestävät erinomaisesti kulumista päivittäisessä käytössä. Villa on luonnostaan likaa hylkivä ja siksi helppo pitää puhtaana. Se on myös tulenkestävä ja säilyttää tyypillisesti muotonsa niin, että maton nukka nousee aina takaisin alkuperäiseen muotoonsa.

Kysymyksiä?

Älä epäröi kysyä meiltä!